Bavaria Magasinsponsor

Siv – med sans for sunn forretning

– De som ikke er med går glipp av så mye, sier Siv Kristin Olsen. Hun spanderer en hel del tid på Vard, og synes hun får mye igjen.

Gleden ved å være med, er det hun trekker fram når hun skal forklare hvorfor Vard får så mye av hennes tid og krefter.

Siv Kristin Olsen

– Å se at klubben får det til, syns jeg er kjekt. Å få bidra til at Vard lykkes, at ting går i rett retning, er fint, sier hun som har vært med i styret i tre år. Først som varamedlem, deretter styremedlem.

Fotballspiller

For Siv som har spilt sin fotball i Haugar, var inngangen til Vard at sønnen begynte der. Dermed ble det laglederoppgave på faren Bjørn, og moren deltok med iver og engasjement på sidelinjen sammen med andre foreldre. Slik fikk Vard to ildsjeler med bakgrunn i Haugar og fra håndball i Rival.

– Vi har alltid vært med, og det har gitt oss gode venner blant andre foreldre på laget, sier hun.

Forretningssans

Kiosken, er oppgaven Siv har kastet seg over i Vard-styret. Ikke så rart, kanskje, for en kvinne som har vært selvstendig næringsdrivende og butikkeier i mange år. 48-åringen er utdannet optiker, eier en butikk i Etne og har de siste månedene opplevd at hennes strikkehobby har vokst til en stor forretning. «Knit by Siv» på Instagram er stedet Siv viser fram sine gensere, og hun selger mønster og garn i strikkepakker. Det hele har vokst seg større enn hun noen gang forestilte seg. Så har det ikke vært travelt før, har det i hvert fall blitt det nå. Det tar hun med pågangsmot og løser det med arbeidsinnsats, hjelp fra mannen Bjørn og et par nyansatte hjelpere.

Inntektskilde

Tilbake til kiosken. Når Vard inviterer til cup, skal unge fotballspillere finne sunne varer i kiosk og kafe. Det er viktig for Siv.

Dessuten er kiosksalget en viktig inntektskilde for klubben, så det viser godt igjen også økonomisk når vi gjør det skikkelig, sier hun.

På kjøkkenet står tre voksne klar til å selge smoothie, frukt og pølser til ungene som denne helgen har strømmet til for å spille Macron cup. Endelig er det liv og røre av unge fotballspillere igjen! Siv har et vaktsomt blikk på at smittevernreglene følges. Hun er opptatt av at Vard skal gjøre ting ordentlig.

– Vi skal i hvert fall ha gjort alt vi kan for at de som er med i cupen ikke skal bli syke, sier 48-åringen som trives med følelsen av å ha kontroll på det hun har påtatt seg.

Få med flere

Hun roser dugnadsånden i Vard, sier det er mange som gjør en god jobb. Påpeker at det må til, om et idrettslag skal kunne drives. Være et tilbud til de unge som gjerne vil spille fotball.

– Derfor er rekruttering viktig, også på dugnadsfronten. Vi må stadig få med nye folk, og i tillegg til de mange kjekke foreldrene som er med, er klubben avhengig av at noen tar på seg litt mer, gjør litt ekstra, sier hun.

En ny Siv-idé skal gi Vard kjærkomne kroner i kassen framover. Vardkoppen er en termokopp som entusiastiske Siv håper blir en populær julegave.

 

 

Skjermbilde 2020-11-26 kl. 22.20.53

← Hold ut og hold på idrettsgleden

DEN FØRSTE

Eyasu om Vardmodellen i 25 år →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring