Bavaria Magasinsponsor

– Har verdens beste jobb!

Jag har världens besta jobb, sier den langhårete svensken foran oss.

Den handler ikke om fotball. Men om jobben som elevassistent på Lillesund skole. Jobben som hver dag gir Jesper Andreasson inspirasjon, menneskekunnskap og oppriktig glede. Jobben med å følge, rettlede og være kompis for to tvillinger fra samme land, som ikke er som alle andre. Men som hver dag gjør at 30-åringen fra Uddevalla gleder seg til å gå på jobb.

Du får så mye av barn. De er så ærlige og så sårbare. Det er så givende å jobbe med de to flotte guttene, sier Jesper.

Han har en 65 prosent stilling ved Lillesund skole. Resten av inntekten får han fra Vard, der han er blitt en sentral figur i det overraskende racet mot et mulig opprykk til OBOS-ligaen. I skrivende stund er intet avgjort, men uansett hvordan det er ender, har sesongen vært en gedigen opptur, mener den elegante midtbanespilleren.

Jesper Andreassen trives best som offensiv midtbanespiller, men har fått en mer defensiv rolle på Vards midtbane.

– Vi rykket jo opp i fjor og hadde som mål å bli blant de syv beste. Nå har vi knivet i toppen hele sesongen, og det har vært en veldig flott opplevelse. En kjempefin gjeng med en god treningskultur.

Kaos

Situasjonen er dramatisk forskjellig fra den han opplevde da han kom til Vard og Haugesund juni 2018.

– Klubben hadde rykket ned, og det var litt kaos. Jeg lurte en stund på hva jeg hadde kommet til, men så fikk vi ny trener på plass og et godt støtteapparat. Kona mi, Viola, fikk seg jobb på Volt på Amanda, med god hjelp fra bekjentskaper til Thomas Kinn og Johannes Staveland Sundfør. Vi har fått oss fin leilighet på Bakarøy, og trives godt i byen, men tankene går ofte til de der hjemme i Uddevalla, sier Jesper.

Koronapandemien har gjort at han og Viola ikke har sett foreldre og familie siden 4. januar. Karantenebestemmelsene klaffer dårlig med terminlista, men nå håper Jesper det kan la seg gjøre å få en tur etter sesongslutt.

Den ballsikre og taklingssterke midtbanespilleren er blitt en fotballnomade sine 30 år til tross. Han var med å ta Uddevalla fra fjerde til nivå 2 i Sverige, men det gikk raskt nedover igjen. Jesper så seg om etter nye muligheter og valgte Ullensaker/Kisa, der han med Jonas Olsson som trener var med å spille laget opp i nest øverste divisjon. Siden gikk turen til Øster og Nybergsund, før han igjen hadde en kort periode i Øster. Senest havnet han i Växjø i Småland, der han traff sin samboer Viola, og derfra gikk turen til Haugesund og Vard.

Vil ha barn

I desember fyller Jesper 30 år, og han nærmer seg tidspunktet da han må bestemme seg for hvor han og Viola vil slå rot.

– Vi snakker jo om å få barn, og det er jo alltid greit å bo nær sine egne når man stifter familie, sier Jesper, som har kontrakt med Vard også i neste sesong.

Vi har et ungt lag, med masse talent. Vi er stadig i utvikling, og jeg tror vi kunne klart oss i OBOS-ligaen.

– Jeg har klart meg uten alvorlige skader så langt, men jeg merker det begynner å tære på kroppen. Men jeg elsker å spille fotball, og vil holde på så lenge jeg synes det er gøy, sier den sympatiske svensken, som selv er trofast Liverpool-supporter og har James Milner som favorittspiller…

– Jeg trives godt i Haugesund og vi er en fin gjeng i Vard med masse talent, sier Jesper Andreasson.

Her er Transfermarkts fakta om Jesper Andreasson

Transfer history

Season Date Left Joined MV Fee
18/19 Jul 26, 2018 Östers IF Vard €50Th. ?
17/18 Dec 1, 2017 Nybergsund Östers IF €50Th. End of loan
16/17 May 24, 2017 Östers IF Nybergsund €50Th. Loan
16/17 Jan 1, 2017 Ullensaker/Kisa Östers IF €50Th. Free transfer
14/15 Mar 16, 2015 IFK Uddevalla Ullensaker/Kisa Free transfer

Kilde: https://www.transfermarkt.com

HEIA VARD: F.v.: Liva Christine Nummedal Holtan, Amalie Kristoffersen, Una Marie Schiefloe Kaarstad og Madeleine Kristiansen. Foto: Marit Nilsen

← Nye Vard-spillere på plass: – Viktig med rekruttering

Skjermbilde 2020-11-26 kl. 22.20.53

Hold ut og hold på idrettsgleden →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring